درباره آی کی دو ایران
سال ۱۹۹۸ میلادی (۱۳۷۷ شمسی) در ژاپن سالی پر التهاب برای احمد علی آق ساقلو و سالی سرنوشتساز برای هنرهای رزمی فعال در ایران بود. استاد بزرگ ژاپنی یاسو کوبایاشی طی مراسمی، قبولی وی را در امتحانات ارتقاء سطح رده کمربندی (کمربند مشکی دان ۳جهانی) اعلام کرد و گواهینامه اجازه تدریس آیکیدو در جمهوری اسلامی ایران را به وی اهدا کرد. چند ماه بعد، نخستین باشگاهش را در تهران باز کرد. آیکیدو را همانطور آموزش داد که در ژاپن طی ۹ سال اقامت آموزش دیده بود، با همان وسواس استاد بزرگ یاسو کوبایاشی (دان ۸ آی کی کای) و اساتید بزرگ دیگری مانند استاد هارواو ایشیگاکی (دان ۸ آی کی کای ) که به او اصول آیکیدو را آموزش داده بودند.
استاد آق ساقلو آرام آرام اما پیوسته به تواناییها و سطح کیفی کارش افزود و نام خود را نه تنها در ایران، بلکه در سطح بینالمللی نیز مطرح ساخت. در سال ۱۳۷۷ نخستین باشگاهش در تهران افتتاح شد و این مجموعه به حدود ۲۰۰ باشگاه در سراسر کشور تحت سرپرستی وی رسید. به تعبیر خودش، هماکنون بیشتر مشغول تربیت نوههایش و بچههای جدید در رشته آیکیدو است. وی که در سال ۱۹۹۸ میلادی به ایران بازگشته بود، تماس خود را با اساتیدش و همینطور مرکز جهانی آیکیدو، Hombu Dojo، در ژاپن را قطع نکرد. با گسترش فعالیتش در ایران، آیکیدو ایران را در فدراسیون انجمن های ورزشهای رزمی به ثبت رساند و مجوز فعالیت دائم در سطح کشور را در سال ۱۳۸۶ شمسی از رئیس وقت فدراسیون دریافت کرد.
وی با مشاوره اساتیدش و همچنین اساتید مرکز جهانی آیکیدو، روز به روز به کیفیت کارش افزود تا اینکه مرکز جهانی آیکیدو در اردیبهشت سال ۱۳۸۵ (۲۰۰۶ میلادی)، باشگاههای تحت سرپرستی وی را که به نام آیکیدو جمهوری اسلامی ایران (Ali Dojo) شناخته شده بودند، به رسمیت شناخت. این به این معنی است که از نظر Hombu Dojo، باشگاههای تحت سرپرستی احمد علی آق ساقلو همسطح باشگاههای تحت سرپرستی استاد بزرگ یاسو کوبایاشی و استاد بزرگ هارواو ایشیگاکی هستند. در این حکم چنین آمده است: "آیکیدو جمهوری اسلامی ایران (ALI DOJO) به عنوان یک گروه رسمی ثبت شده زیر نظر احمد علی آق ساقلو از طرف مرکز جهانی آیکیدو (Hombu Dojo) برای آموزش و تعلیم هنر آیکیدو با توجه به اصول مورد نظر بنیانگذار آن موریهه وشیبا به رسمیت شناخته میشود." این حکم در نوزدهم آوریل ۲۰۰۶ میلادی به امضای دوشو موریترو وشیبا، رئیس مرکز جهانی آیکیدو، رسید.
به این ترتیب استاد احمدعلی آق ساقلو میتواند از طرف مرکز جهانی آیکیدو امتحانات ارتقاء سطح دانهای جهانی را برگزار نماید. کسانی که بتوانند با موفقیت این آزمونها را پشت سر بگذارند، احکام خود را از ژاپن به امضای استاد مویترو وشیبا، رئیس آیکیدو جهان، دریافت خواهند کرد. احکام رده کیو با امضای استاد آق ساقلو در Hombu Dojo معتبر هستند.
همچنین در سال ۱۳۸۶، رده مربیگری احمد علی آق ساقلو از طرف مرکز جهانی آیکیدو به عنوان شیدوئین تایید گردید. وی در اوائل سال ۱۹۹۰ میلادی آیکیدو را در ژاپن آغاز نمود و در سال ۱۹۹۳ میلادی اولین دان خود را دریافت کرد. استاد احمد علی آق ساقلو هماکنون رئیس انجمن آیکیدو ایران و همچنین رئیس بزرگترین گروه آیکیدو ایران و دارنده دان ۸ کشوری و دان ۶ جهانی است که در تاریخ ۱۸/۰۱/۲۰۱۸ میلادی موفق به دریافت آن گردید و مدرس و ممتحن بینالمللی ایرانی توانایی در برگزاری آزمون جهانی تا دان ۶ میباشد.
فعالیتهای بینالمللی:
استاد آق ساقلو، علاوه بر فعالیتهای داخلی، در چندین همایش و سمینار بینالمللی نیز شرکت کرده و به معرفی آیکیدو ایران در سطح جهانی پرداخته است. او در این همایشها نه تنها به عنوان شرکتکننده، بلکه به عنوان مدرس نیز حضور داشته و تجربیات و دانش خود را با دیگران به اشتراک گذاشته است.
تالیفات و مقالات:
استاد احمد علی آق ساقلو با نوشتن چندین مقاله و کتاب در زمینه آیکیدو، به ترویج و گسترش این هنر رزمی پرداخته است. آثار او به عنوان منابع آموزشی مهم در دوجوهای مختلف کشور استفاده میشود و هنرجویان بسیاری از آنها بهرهمند شدهاند.
تربیت نسلهای جدید:
یکی از اهداف اصلی استاد آق ساقلو، تربیت نسلهای جدیدی از آیکیدوکاران است. او با دقت و وسواس خاصی به آموزش و پرورش هنرجویان میپردازد و تلاش میکند تا نه تنها تکنیکهای رزمی، بلکه اصول اخلاقی و فلسفی آیکیدو را نیز به آنها منتقل کند.
جوایز و تقدیرنامهها:
استاد آق ساقلو به دلیل خدمات ارزندهاش در ترویج آیکیدو، جوایز و تقدیرنامههای متعددی از سوی ارگانها ، نهادها و سازمانهای مختلف دریافت کرده است. این افتخارات نه تنها نشاندهنده تعهد و تلاش او است، بلکه به عنوان مشوقی برای ادامه مسیر و تلاش بیشتر نیز عمل میکند.
آینده آیکیدو در ایران:
استاد آق ساقلو همواره به دنبال ارتقاء سطح آیکیدو در ایران و جذب هنرجویان بیشتر است. او برنامههای متعددی برای توسعه این هنر رزمی در کشور دارد، از جمله برگزاری کارگاهها و سمینارهای آموزشی، توسعه دوجوها در مناطق مختلف، و همکاری با سایر نهادهای ورزشی و فرهنگی.
با تلاشهای مستمر و بیوقفه استاد آق ساقلو، آیکیدو در ایران به یکی از هنرهای رزمی محبوب و پرطرفدار تبدیل شده و آیندهای روشن و موفق در انتظار آن است.
گالری تصاویر
سفر به ژاپن
استاژ ۱۳۹۶
استاژ فنی در باشگاه پاس تهران به مدرسی استاد آق ساقلو
همایش سال ۱۳۸۶
استاژ فنی در باشگاه پاس تهران به مدرسی استاد آق ساقلو
شبکه سه سیما
درخواست مشاوره رایگان
سوالات متداول
شماره تماس آی کی دو ایران ۶۶۵۷۰۳۵۷-۰۲۱ می باشد.